Μελωδια και ρυθμος ελευθεριας για ολες και ολους

μικρή συναυλία και μουσικές δραστηριότητες μνήμης με το Welcome to Europe

Click on he pictures (English or Greek) to get the pdf file!!!

Θέλουμε να κοιτάξουμε πίσω στους μεταναστευτικούς αγώνες του παρελθόντος, αλλά και να αντιμετωπίσουμε την σημερινή πραγματικότητα στα νησιά. Την πραγματικότητα μιας οργανωμένης μόνιμης κρίσης με hot-spots, όπως η Μόρια, φτιαγμένα για να αποτρέπουν ανθρώπους και να σπάνε τη θέλησή τους να μετακινηθούν ελεύθερα –όμως οι άνθρωποι συνεχίζουν να μετακινούνται. 10 χρόνια μετά το Noborder ’09 στη Λέσβο θέλουμε να γιορτάσουμε την επιμομή και το πείσμα που μάθαμε μαζί σε αυτούς τους μεταναστευτικούς αγώνες.

Οι θάνατοι στη Μόρια και στα camps της ηπειρωτικής Ελλάδας μένουν στην αφάνεια. Θέλουμε να μνημονεύσουμε αυτούς που έχασαν τις ζωές τους και να ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να καταργήσουμε αυτά τα θανατηφόρα σύνορα που μας χωρίζουν.

  • 27.09.19 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Ώρα: περίπου 20:00 / Μυτιλήνη (προσεχώς η ακριβής τοποθεσία)
    Ανοιχτή προβολή μικρού μήκους ταινιών, γυρισμένων από προσφυγες σχετικά με τις φυλακές των hotspot σε Λέσβο και Σάμο. Θα ακολουθήσει συζήτηση
  • 28.09.10 – ΣΑΒΒΑΤΟ
    Ώρα: 16:00 / Μέρος: Ελαιοτριβείο Παναγιούδα
    “η μελωδία και ο ρυθμός της ελευθερίας για όλες και όλους”
    – Φεστιβάλ με μουσική (ανοιχτό μικρόφωνο για μουσικούς και συναυλίες με μελωδίες και ρυθμούς απο διαφορετικά μέρη), μεταξύ άλλων: musikarama, no tunes, rennovatio, kashef feat. boza tracks
    -Εκθέσεις και προβολές βίντεο προηγούμενων αγώνων στη Λέσβο και σύντομες ομιλίες φίλων που συμμετείχαν σε παλαιότερους αγώνες. Τοπικές ομάδες συντρόφων είναι ευπρόσδεκτες να φέρουν τα υλικά τους.
  • 29.09.10 – ΚΥΡΙΑΚΗ
    Ώρα: 12:00 / Μέρος: Θέρμη, στο λιμάνι
    Μνημείο για τους νεκρούς: Πριν 6 χρόνια χτίσαμε στη Θέρμη το μνημείο για τους νεκρούς στα ευρωπαϊκά σύνορα. Φασίστες το κατέστρεψαν δύο φορές. Κατά τη διάρκεια της τελετής θα τιμήσουμε τους νεκρούς στα σύνορα και στα hotspot μαζί με επιζήσαντες και συγγενείς.